Saturday, April 30, 2011

pasar malam

hari ini pergi pasar malam aka night market :P
pergi dengan adik kesayangan saya yang comel lah lotte, er.
ohh, tidak dilupakan dengan pakcik. ngengeh

kitroang tawaf ada lah 3 ke 4 kali pasar malam tue, ingat nak buat dessert so kitorang duduk lah dalam familystore tue dekat satu jam and then keluar. tahu apa kitorang beli? haha, kosong elek.
pergi pasar malam pun ==" beli asam halia je, meehun sup minum cendol.
okay nah tengok gambar-gambar dalam perjalanan tadi :P





sorrylah  gambar tak cantik, ini bukan nikon setakat handfon sony jee.hehe bye !

Saturday, April 23, 2011

my list of need

1. new phone
2. pink scooter
3. pink color high cut converse
4. a tefoo sling bag
5. phone strap, if can i would love to have the same old mushroom strap back :(
6. new bracelet
7. lomography camera
8. cookie monster
9. clutch
10. ipad

royal wedding

 siapa pernah berangan nak kahwin dengan prince william atau prince harry ?
okay, secara jujur saya pernah T_T and nampak nya harapan number one tidak akan menjadi kenyataan. ohh, tabahlah azliana, still ada prince harry ^ ^
korang rasa this royal wedding will be the wedding of the cetury tak ?? yelah, si miss kate itu bakal jadi queen one day, wahhh. title queen lagi tue, bukan sebarangan queen kot. perempuan paling berkuasa di dunia -_-
diorang kahwin jumaat depan kan ? nak kira jap. ohh 29 april 2011.
tahu tak semua orang, hehe satu dunia sedan kecoh-mecoh pasal dorang nak kahwin tu ? termasuk lah saya.
yelah, its every girl dream to become a princess plus kate tue orang biasa je macam princess diana dulu lah.
wahh, perasan tak macam cerita cinderella dah ? tapi kate tak miskin la. hehe
okay, this is the big news.
Kate will do her make up by her own for the big wedding day ^ ^ wahh, good for her.
tayah menyusahkan orang lain kan kan ?plus plus dia ada belajar profesionally okay nak makeup nie.
haaa, hari itu la time tengok E! news, korang tahu tak siap ada orang jual bantal, wine and macam-macam lagi  yang bertemakan prince william and kate ? takk kan ? haa. bayangkan
dan inilah pic pic yang saya jumpa ^ ^ enjoy ye, jangan jeles dengan dia -___________________- *i am

kate middleton wedding day makeup
cantik kan ? 

tengok ? jalan semua ada bendera nie nak celebrate this royal wedding.

p/s: yang pasti dorang kahwin lagi gempak gila dari dato siti :) hehe

Friday, April 22, 2011

selamatpagi

good morning world ^ ^
today saya bangun awal, masak nasi goreng selepas berbulan-bulan tak masak kan. hoho
then, kemas-kemas rumah and sambung cafeworld, yeahh !!
okay act rabu ezam dah -____________- mid sem for short sem ^ ^
okay okay, today nak makan nasi lemak and milo ais lah, cool tak ?
then pukul 7 itu incik hakiim apek jual sayur sudah call, dia ada dinner today tau. shuhhhh rahsia
tema pakai topeng and topeng dia hand made.
nanti saya upload okay ? hehe nak tengok muka comot ?
no no no
dah, bye

past and present

as time goes by
things changed, people changed
feeling do changed also, they said they are still the same old person
yet, they are not us
who see and feel the way they treat us
its time for me to say goodbye.
before pain conquering, heart broken into pieces
someone need to be save, i want to be save
by someone before its too late

what JB did

i am not a justin bieber fan but watch out this video.
this girl is a very very lucky girl : )



hey lelaki

hey lelaki,
korang tahu tak perempuan tak suka kena marah walaupun diorang suka marah-marah,
act itu salah satu daripada cara perempuan to hide their sadness.
hey lelaki,
bila dah marah tue, pujuk lah bukan lagi kau pergi bertekak dengan dia lagi,
perempuan tak akan mengaku kalah, so korang ketepikanlah ego korang tue
hey lelaki,
perempuan bila dia nak kau jumpa dia, kau datanglah bukan kau cancel kan, then kau nak suruh perempuan tue relax la sabarlah, try pahamlah even dia kata okay pun kami tak okay la !
hey lelaki,
kalau kau betul sayang perempuan itu, kau tak banyak komplen la, kau ikut je kehendak dorang sebab diorang suka macam itu
hey lelaki,
perempuan memang nampak je kasar kadang-kadang, ego tinggi esp dalam fon cuba cakap depan-depan dengan diorang tengok,  perempuan tue dah menangis dulu kot
hey lelaki,
korang maybe rasa penat or perempuan nie mengada-ngada tapi that women will always be yours and itu sebab ada perempuan yang sanggup bagi semua kat korang
hey lelaki,
womens love to be treated as a princess because then she can see how much you love her and how far would you go for her
itu je.

perempuan suka bergantung pada their men and mengada-ngada sikit with their men. suka marah, ego tinggi, tak nak kalah tapi cuba tengok kalau korang susah, sakit, kejut pagi-pagi and perempuan tue sentiasa tak ada dengan korang ? no matter what, that women will always be faithful and loving you. itu je

Saturday, April 16, 2011

screamer 4

15 april 2011
yesterday, i watch scream 4 with her, my bff syahira : )
the movie was played by emma robert, hayden panettiere and coutney fox. i can remembered this only.
okay cerita dia lagi bagus dari senjakala *eh eh nak melayu dah
dia pasal the serial killer "scream" is back to their town after his first victim played by tak ingat name *hehe
screamer ini pergi bunuh hampir semua teenager yang berkawan baik dengan si emma roberts.
oh lupa, emma robert main watak sebagai sepupu victime screamer nie.
act si victim nie berlakon dari filem first screamer kalau dalam movie nie movie tue dikenali as "stab"
dia jadi penulis buku adn jadi terkenal sebab survive dari pembunuhan ramai-ramai oleh si screamer ini.
yang pasti ending dia, korang mesti terkejut ^ ^ woe
okay tengok tau.
azliana bagi 4 star : ) hehe





hehe

p/s: jgn jeles liyana

Friday, April 15, 2011

my sayings on men


i used to be very very picky when it comes to men.
i have my own principles, women can live without them and be someone ^ ^
i have  too many bad experiences when it come to people who are called "men"
besides, they usually destroy a girls life.
they lure them and boom ! something bad happen and the conclusion
women get  sad and die because of them.
we used to think men as our leader, family leader but somehow not all men out there are leaders.
so girls, if you said you found a real good men. ask yourself how good are they ?
i ask the same thing to myself and i leave that part to Allah swt
if your instinct tell you " he is a good men" then just go for it :)
because these leader men are very rare nowdays until you have to compete each other : )

p/s : to all 17 and below do not get fooled into their trap. you guys are so young, do put studies as your top priority.

perfection

monster inc 2

kan dah cakap ada sambungan monster inc : )
tapi tajuk kali nie is monster university.
its about how mike and sulley tue act enemies zaman U then jadi kawan.
tapi tuela bila keluar ntah 2012 eh ? hehe
ada la 10 tahun nak tunggu sambungan nie, dari umur sekolah rendah -..-
kan best if dorang tunjuk sambungan lepas dia bukak pintu and cakap "boo?"
lantak korang nak cakap apa i am the biggest fan of this cartoon ! heh

Monsters Inc 2 Movie

candies and love


candies, everybody loves it : )
everyone know it causes bad tooth and diabetes but yet we still love it 
have anyone realised that candies have similarity as love ?
we hate love esp when it caused us pain but yet we still accept it.
they cure us and at the same time give us diseasa
for me, i love candies vm as if i love muhammad hakiim too

watch online movie

hari ini nak share pasal nak tengok movie online, sape yang dah tau tue ajar-ajarlah juga pada mereka yang tak tahu. okay ? heh
saya tahu dua web je yang bagus. first solar movie and second ten star moves.
korang boleh dapat apa-apa cerita pun dekat dua web nie, yang paling baru and paling lama.
ten star movie ada beribu movie dari yang low budget ke high budget including semua drama yang ada kat dunia nie, if i wanna watch glee and criminal minds i will go to ten star movies. an advice, link yang bagus kalau nak tengok bukak megavideo, novamov, frogmov and lomboo.
tapi megavideo ada masalah sikit, korang just can watch for 75 min je, then kena wait setengah jam lagi tapi megavideo memang gila bagus sebab takde buffer langsung, if tengok movie tue sedap je tapi tue lah tau tau dia stop -..-

oh extra info, download real player. sumpah best sebab boleh download sekali : ) hehe
selalu download lagi cepat dari tengok on9 sebab tayah wait buffer. right now, google and internet exp tak ley guna real palyer dorang dah tak bagi, si mozilla je boleh : )
dari youtube, red tube and apa semua tube korang boleh download tau : )
okay lah apa-apa sila tanya saya :)

bye.

Thursday, April 14, 2011

a short note

oh yeah, sentap hati mak nak


saya tak peduli this is the best video clip ever. lantak orang nak cakap apa, dorang memang best ^ ^
sila lah tengok-tengok video ini : )

p/s : zizan saya suka awak, hooo

life as a house

tadi tengok cerita ini, best ^ ^
pasal a dad who are dying, he got divorced and have a son. 
when he got to know that he have cancer and dying, he tried to win his son back.
his wife left him and got married. 
he met her, asking her to let he have his son for the summer.
he want to spend his time and build up a house.
the ex wife, the son and others, no one knows the fact that this man is dying.
he is not the best father and husband and there are reasons why he want to build the house.

okay, penat tulis in english, hehe
senang cerita anak dia tue jahat sikit, mula-mula anak dia tak ley terima kena tinggal dengan the dad.
yelah, toilet dapur and tempat tidur semua in one place.
dorang live in a garaj, sebab rumah tengah nak baik pulih.
ayah dia sorok pasal dia ada cancer, sampai la one day he told his ex wife that he is dying.
cerita nie lebih kepada family, how a family was united by this house.
a father who want to tebus back all his kesalahan *sukahati je rojak :P
senang cerita pegi google cerita nie and tengok. gerenti menangis : (
in the end of it, after ayah dia meninggal rumah tue siap and tengok apa jadi dengan house itu by urself : )

Wednesday, April 13, 2011

ayuliyana:

Nothing hurts more than realizing he meant everything to you, but you meant nothing to him. </3
video

i really really love this song and the lyrics : )

chocolate chip cream


okayy, nak share one thing.
i l.o.v.e this -..-
baik hati, sila belanja ye : )
nak beli hari-hari err, macam tak berkemampuan *cehceh ayat
nanti nak buat sendiri lah. HEH
macam senang je :P
macam jelah kan.

kisah court HAHA

tadi pergi makhamah syariah, mama cerita la pasal ada isteri belasah suami -..-
bodoh tak ? the wife is asking for divorce tapi nak mintak fasakh ke taqliq sebab tau suami tak nak ceraikan.
okay, suami yang kesian. yelah, suami tue cakap lah dekat the judge yang isteri dia kalau marah dia suka jerit depan orang ramai, malu lah. air muka nak campak mana ?
then, yang paling baru the isteri hits her husband while he is driving. err?
oi makcik syurga bawah kaki suami kot ?
bila hakiim macam was-was dengan si isteri yang cakap suami dia kaki pukul cakap nak lanjutkan perbicaraan.
the isteri terus bukak cerita, oh oh time nie dah habis. konon nya suami dia dulu mabuk then hit her.
kenapa nak cakap time dah kalah ? nampak sangat nak malukan suami kan kan?
mama kata si isteri ni tak habis malukan suami while si suami duk diam je. HAHA
eh makcik tue, mama kata dah la gemuk then mulut jahat. bawak satu kampung lagi.
dah judge kata nanti-nanti lah, patut lah saya nampak ada makcik-makcik bising tadi.

actually saya just nak tanya, kenapa time bercinta all this didn't happened ?
why must you got married if you wanna get a divorce unless that is the best solution.
kalau iye pun tayahlah nak malukan spouse masing-masing, segan la.
apa nak jadi manusia sekarang T_T
hope kita semua dijauhkan from benda macam ini. AMIN

Tuesday, April 12, 2011


this is sooo true, : )

part time


heyyyy, looong time no see and type :P
i just wanna inform to you guys that i am going to be working as pekerja santa barbara di sunway sana :))
okayy, sila jangan terkejut if korang nampak bayang-bayang azliana jusnida disana
nak cari duit tambah, nak shopping sana sini, nak beli itu ini
so, saya buat part time : )
COOL KAN ? 
wish me luck : )

Monday, April 4, 2011

vanilla twilight: owl city

The stars lean down to kiss you
And I lie awake and miss you
Pour me a heavy dose of atmosphere

‘Cause I’ll doze off safe and soundly
But I’ll miss your arms around me
I’d send a postcard to you, dear
‘Cause I wish you were here

I’ll watch the night turn light-blue
But it’s not the same without you
Because it takes two to whisper quietly

The silence isn’t so bad
‘Til I look at my hands and feel sad
‘Cause the spaces between my fingers
Are right where yours fit perfectly

I’ll find repose in new ways
Though I haven’t slept in two days
‘Cause cold nostalgia
Chills me to the bone

But drenched in vanilla twilight
I’ll sit on the front porch all night
Waist-deep in thought because
When I think of you I don’t feel so alone

I don’t feel so alone, I don’t feel so alone
As many times as I blink
I’ll think of you tonight
I’ll think of you tonight

When violet eyes get brighter
And heavy wings grow lighter
I’ll taste the sky and feel alive again

And I’ll forget the world that I knew
But I swear I won’t forget you
Oh, if my voice could reach
Back through the past
I’d whisper in your ear
Oh darling, I wish you were here



AF GLASS HOUSE

hello hello, today entry pasal AF.
hihi, *noob punya ana satu je saya benci. glass house dia.
apepasal lah si produksi AF buat macam tue ?
tak rasa kelakar ke ? this is just an opinion from me.
okay, cuba imagine korang kat tempat dia. tak rasa segan ? pelik ? anak patung ? nak buat sume benda dah cover-cover. kan kan ?
yelah, mana tau sekali ada stalker, hari-hari datang tengok.
tak pun budak sekolah yang peminat setia AF, ponteng sekolah ke apa semata-mata tengok dorang,
takpun orang yang terlalu fanatik sampai tinggalkan everything behind sebab nak go jsuco setiawangsa tue :P
HAHA, betul lah. hari-hari semua orang datang situ bazir masa buat kerja pun tak kan kan ?
plus, budak budak tue nak take a nap pun susah, yelah sebab segan.
orang luar tengok. Macam kali nie takda privacy pulak dah. ASTRO ASTRO : )
kalau nak buat something beyond pun try to be imaginative and input sangat bagus.

OKAY, rumah tue seriously cantik tapi setakat cantik tapi banyak disadvantages ? whats the use ?
okay this is just an opinion from a normal person like me : )




kalau rumah kaca macam nie kat luar takpe tapi kat dalam mall ? err
weird.

Saturday, April 2, 2011

tak suka jadi besar,
tak suka nak fikir masa depan,
tak suka mengundi rasa dah tua,
tak suka dah besar sebab kena buat semua sendiri,
tak suka dah besar sebab kena duduk jauh dari rumah,
tak suka jadi besar sebab jadi besar sangat susah,
jadi kecik jugak best,
takde benda nak fikir,
takyah risau apa-apa,

susahsusah

Friday, April 1, 2011

alkisah nenek saya aka umi

ayat skema sebab cerita ini dicopy paste dari blog mama saya, hehe malas nak taip sendiri panjang T_T

Alkisah manusia dimuka bumi ni,yang tak sedar diri, yang suka bersikap angkuh dan sombong.Kenapalah mesti nak ada sikap macam ni,tak taulah aku bila agaknya manusia ni nak sedar!!!!!
Hari ni ibuku datang mengadu tentang majikan dia.Ibuku nie jenis manusia yang memang tak suka duduk diam,umur dia taklah tua sgt,Dia memang aktif, professionnya Tukang Masak,ibuku ni memang pandai masak dan dia dh berpuluh tahun dgn profession ni.Ibuku nie bekerja di sebuah restoran di Seremban,RESTORAN RAKYAT yang terletak di Jalan Rahang,alah tempat D'nelayan lama tu. Aku pun pernah g sana ngan member2,masakan dia oklah,no complaint about that dan sape2 yang tinggal kat Seremban taulah tempatnye.Ibuku baru kerja kat situ, tak sampai sebulan pun tp selama ni tak pernah complaint apa2 pun tp hari ni lain pulak.,dan ini yang buat AKU SAKIT HATILAH SGT!!!!!
Kata ibuku, semalam taukeh lelakinya bagi kerja tambahan minta dia buatkan kuih sejenis-dua sebelum balik.Gaji taklah seberapa (RM35 sehari) tp kerja setengah mati, nak tambah lagi tp ibuku buatkan kejap.So hari ni, ibuku sekadarlah bertanya pada rakan2 sekerja kalau tukang masak lagi satu ada disuruh buat kuih,so tanya punya tanya ada pulak kaki ngadu.Apa lagi dtglh sang taukeh BETINA,dgn bengis dan sombong terus menempik ibuku, BAHASA bukan main lagi, ADAB pun tak ada...beringatlah yang kau berckp dgn tu org yang lebih tua walaupun dia tu pekerja kau.Tak salahkan kalau kau bercakap atau bertanya dgn berbudi bahasa sikit,apa nak menempik2 kasar, kitakan org melayu dan beragama Islam pulak tu.
Untuk org mcm ni,aku nak cakaplah ya,tak payahlah kau angkuh dgn status taukeh restoran kau tu,dan mungkin kau ni jenis baru nak jadi kaya kot tu pasal meyombong tak tentu pasal.Beringatlah,rezeki yang kau dpt tu dtg dr Allah so tak payahlah nak berlagak sgt.Kekayaan kau tu tak sebesar mana pun berbanding kekayaan ALLAH dan kau kena igt apapun ni muka bumi ni pinjaman je, bila kita balik nnt apa yang kau pakai, aku pakai dan ibuku pakai sama je,kain kapan yang tak berjahit,dan kita ni tetap miskin di mata ALLAH.Duit yang kumpul byk2, status kaya yang rasa kau ada tu, tak ada maknanya dimata ALLAH.So sedarlah diri sikit sebelum terlambat.Jgn kau igt mak aku kerja dgn kau,kau boleh sesuka hati nak berlagak dan bercakap tanpa budi bicara,mungkin jugak kau ni memang tak ade pelajaran dan mak bapak kau tak ajar tatasusila melayu serta pendidikan agama mcm mana nak menghormati org yang lebih tua dari kita.Ibuku masih ada anak dan cucu2 and kita org ni bukanlah miskin sgt nak EGO mcm kau so belajarlah BERADAB DAN BERBUDI BAHASA.Pandanglah cermin dan cerminkanlah diri kau sebaik-baiknya,muka dahlah mcm tu,lagi nak muncung2 mcmlah kaya sgt.Beringatlah kekayaan boleh hilang bila2 kalau tak pandai nak bersyukur,tak payah nak berlagak dan menujuk-nunjuk!!!!dan pleaselah belajar hormati org walapaun org tu pekerja kau mahupun org miskin yang kau jumpa tepi jalan.,sebab apa2pun boleh terjadi.
Dan bagi aku pulak,sorilah kalau aku ngan member2 nak makan lagi kt restoran bodoh nie,buat tak berkat je makan kat situ.Banyak lagi restoran kt Seremban nie yg masakannya memang sedap2 dan taukeh2nye manis air mukanya serta mempunyai budi pekerti yang mulia....

HOP


Semalam tengok cerita nie, okay. sangat sangat best. saya bagi semua bintang yand ada dekat universe nie.
tapi semalam orang yang tengok tak sampai 20 orang. sikit aint? maybe sebab semalam jumaat kot ?
hari nie, mesti ramai giler. cerita nie pasal easter day. korang tau tak apa? ala, yang arnab bagi telur tue.
kalau dekat US budak-budak kecil akan go cari telur nie, dia macam hari yang full with candies, coklat and semua sweet things : ) sangat heaven.
dia siap tunjuk satu kilang nie, penuh dgn gula-gula. jelly bean. marshmallow. wuwu T_T best.
ala, dia macam  style charlie and the chocolate factory tue. hehe
kan best kalau ada tempat mcm nie betul-betul, boleh terjun terus and makan. HAHA
korang pergi tau tengok, sangat best. COMEL and KELAKAR : )
oh oh paling penting, suara arnab nie, suara rusell brand. suami katy perry tue <3 yeay !
saya minta dia macam nak mati okay : )