Tuesday, May 31, 2011

my collection of bangles, bracelet and beadxels.


hehe, comel tak ?
okay, saya suka kumpul gelang. ada tiga gelang nie snce form 2 ke 3 ==''
dari sekolah men lukut lagi, hehe
yang lain tue, until today.
ada abi bagi time dia kenal mama first time, crystal.
hakiim belikan, saya belikan, ayi belikan. yang pasti ada yang orang bagi sebab my hobby is to collect gelang.
tahu tak gelang sami buddha yang black tue ? saya beli 3 ke 4 kali dah. asek tercabut. dahla mahal T_T
last last now takde, hihi
ini yang ada in my box aja, pearl putih, crystal pink. gelang yg bead besar kaler merah and hijau kat shah alam.
ada few gelang tali, kedang-kadang i love to mix and match.
and yah, saya tak suka rantai sangat or anting-anting but dulu kan, shuhhh
rahsiaa tau, T_T, saya suka kumpul anting-anting juga. hihi, tapi gelang pun ada yang adik hamek. hilang entah ke mana. hehe
tapi i wont stop collecting them. sila bagi gelang as my bday present okay ? :) yang beadxels pulak, baru.
yang pink, kuning tue i mean by gelang sami buddha sebab besar.
since i terjumpa their blog, smart woe. then pakcik belikan lomo punya beadxels and elmo and cookie monster and ada satu owl. hehe i loike <3 korang pun try lah usha blog dia and fb dia. best ^^
beadxels smart gila ~!

see my lomo ? yang owl tak dapat hamek. dah attach kat fon

 p/s : tadi termakan fries lama =='' esok kena kemas rumah lagi. wuuu
  

celoteh pasal indon.

nak tahu my secret tak ?
saya tak layan lagu indon or kumpulan indon T_T, poyo kan ?
actually saya pun tak tau why, pelakon dia pun eden kurang. drama dia lagilahhh, haiiiih
since bawang garlic bawang merah tue, sumpah azliana tak akan tengok cerita indon.
part lagu tue entahlah, dari dulu saya kurang.
wali band ke, kangen band ke, peterpan ke hapee. saya tidaaaklah peduli okay :D
saya lagi suka pelakon malaysia atau band tapi tak semua lah tau tau.
part lagu indon pulakk entah, memang i had no interest at all. sigh ~
sedih tak ? so saya tak suka bangatlah kalau orang nak promote best ke ape sebab i won't !
lagi bagus tengok melayu dari indon. kan kan.
itu ajalah cerita today. bye bye

p/s: sedang tengok asmara.

Monday, May 30, 2011

hari belia, first day.

first day, hari jumaat. kitorang kena berkumpul pukul 8.
so saya dengan pakcik bersemangat kami naik bus cityliner pergi terminal around 7.15
sampai-sampai terus pergi breakfast nasi lemak, hhehe
then habis pergi petronas, ayi kata kena tunggu sana.
si ayi pergi dengan kawan katanya nak amek bag dia kat rumah umi.
bapak gila lama lah kitorang tunggu nak bertolak, pukul 9 ke 10 entah. ponat haiih ==''
kitorang tidur dekat kolej kosas upm.
then dah sampai kemas, terus perg putrajaya sebab budak nie nak kena berlatih tarian.
yup, dorang kena buat persembahan hari sabtu, dekat tempat kebudayaan.
dia ada banyak port port. macam kitorang dekat kbs.
kemeterian belia dan sukan. menteri apa tue, datuk rais yatim *sorry if nama salah
dia ada hari sabtu, dengan datuk sabry *wuu sorry tak tau nama menteri belia dan sukan.
ada melaka, kelantan, kl and pinang. banyaklah.
then ada komposer yang buat musik, gendang kompang etc etc. and ada abang satu besar macam pemain sumo pakai yukata dah macam orang jepun dah eden tengok =='' besar gilaaa.
oh oh, budak belia seremban yang main mostly alat music tue :) hehe
termasuk si latipah, dia main bagai lah semangat dah den tengok, sengih sengih macam orang gila.
lama tau, dari 2 sampai 11 kitorang kat situ, even though saya and pakcik tak buat pape, hihi
kitorang duduk kat kerusi tue, jadi cameraman, hoho tapi tarian negeri sembilan best ^^
then, abang zahar bawa kitorang go makan, beli 45 bungkus makanan =='' banyak kan ?
time malam rehearsal, dapat tau ada nadia and ramli sarip ^ ^ wohooooooo i loike :D ramli sarip.

si latip yang semangat aja :D haha

pakcik pun follow and oh yah, he cut his hair  ==''

hehe, stage besar. suju m perform sini wohooo

otw nak pergi bangunan kbs, semangat tau bebudak nie.
ayi and saya :D

kitorang boleh dikatakan belia pertama yang hamek pic kat sini, hihi bangga kan ?

bangunan nie sebelah kitorang ajaa.

himpunan sjuta belia sangat best :D

jadual dia

izul excited hah pukul gendang.


tengok nie berlatih for hari sabtu.

firework gaya kate perry sikitt naahh

pbdb seremban


uncle ni pun mengelirukan saya =='' tak tau nak cakap apa.

first artis, saya dapat amek tiga picture.radhi khalid kan kan.


ini lah komposer terkenal tueee, hehe


abang sumo besor tue, besar kan ? imagine dia diri

okay, ponat haih nak tulis so eden masuk pictures :), esok saya sambung belia hari sabtu okay ? hehe bye bye

Thursday, May 26, 2011

pagi subuh

selamat pagi dunia :)
today nak pergi putrajaya, kena bertolak dari seremban pukul 7, T_T awal kan ?
hehe, semangat nak tengok suju actually, okay kitorang pergi sana 3hari.
under belia seremban, sebab adik saya timbalan pengerusi so saya sangat beruntunglah kan kan ?
huahaha, betul :D ada yang dapat tidur hotel lah, resort lah.
dengar ceramah, ada yang best ada yang tak.
saya pergi with pakcik and ayi, kitorang kena jaga budak tarian seremban. yeay !
doakan dorang menang !oh doakan saya dapat amek picture with suju T_T, wuwu
lupa nak cakap tadi dapat satu vinci pump shoe and belt :D best ^^
sila jangan jeles.
okay nak pack. bye bye

Wednesday, May 25, 2011

ecommerce

nampak entry atas ? okay tadi hamek paper ecommerce T_T mati.
soalan senang tapi sebab banyak sangat and lecturer macam tak cakap benda tue penting saya ignore.
so saya fokus more on msc and cyberlaw. terpaksa T_T
then bila dapat paper tengok essay. hamek kau ! telecommunication infrastucture 20marks -___________-
okay, saya ingat semua yang main tapi untuk elaborate dia saya tak ingat semua. pfft
so saya fikir logik dan berlafazkan doa kununya terus menulis. menulis punya menulis.
saya tulis satu muka surat setengah je. itu pun tak sampai -___-'' mana cukup weyy
sebab yang 15 markah pun ana tulis dua muka surat =='' essay selalu tulis tiga muka surat tapi tadi ? wuwu
tada idea. sumpah rasa nak letak pen and terus keluar.
tapi apakan daya. saya bersabar jelah.
jawab lah yang lain-lain tiu dengan penuh confident, haiiih keluar 15minit awal sebab dah tak tau nak tulis hape. sambil tengok member kelas takde yang nak keluar so saya pun segan nak keluar awal T_T
so saya usha lah dorang, wahh budak dmlt keluar awal ohhhhh.
hamek kau ana, semalam sampai kena cakap put down your pen sampai tak cukup-cukup today, haha
tapi lepas keluar fikir balik, tade lah teruk sangat aku jawab, sebab semua ada jawapan. haha
walaupun ada point yang ingat and tak ingat tapi yang msc okay ehhh.
saya rasa otak saya memang tak ngan benda out dari science mience nie,kan kan ? ehe *poyo

esok cam, complementary alternative medicine. nasib dia bagi tips ==''
goodluck ^^

Friday, May 20, 2011

gomelan saya pasal ebook

kena budak-budak dapat sekolah rendah dapat ebook free ? mana aci.
kan kan ? dulu zaman saya sekolah takdee punnng, humph jeles nie.
tapi apa sebenarnya function kerajaan bagi ? senang belajr ke main game ? ehe
apa la T_T bagi lappy kat budak-budak tak effective langsung, letak kelas komputer dalam subject sudeyy.
nanti dorang dapat lappy bukan belajar, fb lah, game lah, dota lah. pfft
study ke lain belajar ke lain ? kan kan.
lagipun bukan hampir semua rumah dah ada pc ke ? so ? so ?
bazir bazir, haih
baik bagi duit kat anak yatim ke hape.
nanti kang bila budak semua gila komputer than books, padan muka. hoho
ebook dorang kata for syllabus apa benda ntah, pfft
why zaman kita dulu pakai buku je ? bukan itu lagi bagus ke. buku itu ilmu.
ebook itu err ntahlah, sebab if ada internet nanti. hamekkk kau.
semua exposed. blue, pin and red semua ada. hehe
okay lah. malas nak type lagi. ponat haihhhhh
mau study public health, susah T_T wuwu kasihan saya.
wish me luck, bye bye ^^
 

cerita tipu

okay sorry it have been ages since the last time i posted anythings.
well the main reason is that i am too busy spending my times on cafeworld. hehe
okay nak cerita kisah menarik sikit lah hari ini, pfft menariklah sangatkan =='

nak cite, hari itu eden gaduh bosar nnah dengan pakcik, hihi teruk gak tau actually =='
world have gone mad kot ? then, nak dipendekkan cerita adalah kawan dia punya kawan punya kawan punya kawan *nampak bebenor nipunya ~
eh eh eh gua memang bengang tahap gabanlah dengan akak nie =='
kalau betul kawan dia  bukan kau join perli ke nak being sarcastic ke hape. bukan nak mewangikan nama, nak mencacat celakan pun ada -..-
then eden dah tahu minah nie two faced three face people bila i nak tell my side of story.
tahu dia kata apa ? TAK NAK DENGAR. bshit gila kan ? so, my kawan kata lah apa ntah kat dia tapi memang kena lah juga sebab ohh cakap sorang nak dengar lagi sorang tak nak ?
bukan patut kau mencantumkan kitorang balik ke and one more thing, if you are a really good friend you will listen to my side also and then give me an advice. bukan terus tak nak dengar. tak kuang hajor itu ?
eden daripada trying tak membenci dia terus menerus membenci dia. lantak pi lah dia dah tahu apa punca we bergaduh and hebohkan satu dunia.

tolonglah if kawan kita tue betul kawan yang baik, dia bukan nak tengok we ended our relationship -..- dia nak we go on sampai kahwin *ehe then bukan time tue kau nak cakap kau pun tak happy ngan bf kau ke hape and nak pass kat aku and kata kitorang match ==' langkah mayat hakiim dulu ahh kann.
patut when i nak bagitahu my side of story dia should listen ke hape. macam seorang kawan kitorang yang lagi baik. bila aku call dia, she terus call pakcik and before that she ask me if he call please angkat jangan marah dia dah. and she said you love him right ? yes i am. itu jawapan saya *hihi

that is an example of a good friend. bukan macam hang, well i don't know what really happen in the end with that women sebab i went out last-last to ease myself. hehe
in the end of it, mens kalau perempuan itu biarkan kau tak semsetinya dia biarkan asking you to do nothing.
search for her -..- sebab she is still waiting for you crying hoping for his prince : )
and pakcik hihi malu lah. i love you muhammad hakiim .

Wednesday, May 18, 2011

result semester two

tadi tengok result, okay conclusion dia i am happy with it :)
eventhough a bit sad dekat english, ntah macam mana gua anak english teacher can get b- ? -___-
only allah knows, sigh tapi overall better than semester one.
i didnt get dean list though, itu macam pandai sangat pula tapi i will try to get it once ! yeah !
i will do my best for semester three :) better than two or one.
well, buat bbm bukan senang T_T suka hati senang je nak dapat dean list ke hape.
haih, ponat den nie.
tape, semeseter depan i will aim higher. hihi
*gedik out
bye ^^

Monday, May 16, 2011

glee rolling in the deep


video
okay, i love this way than adele.
one more, jesse voice is too addicted, why so sedap ma ??

Sunday, May 15, 2011

hamek result

msu punya management agak teruk, urgh
okay tadi pergilah akaun nak clarified about my fees, i told you i have nothing to worry sebab dah bayar.
hamek kau, semua budak bbm kena T_T tak keh mengnaikkan darah je ? patut tayah nak tanya pun
now kena wait after 24 hours active id baru boleh, sigh
an advice kalau dato shukri baca, untuk pengetahuan dato management msu lah paling sgt tidak urgh.
bukan saya je cakap, dekat setahun dah saya dok study situ. haih
account lah paling agak zzz.
okay, kenapa before this time sem one. active id can terus amek the result now cannot maa ?
tak keh pelik itu. then exam department, tadi saya tanya now tak ley check result sini.
the abang saya sebab dah ada system online cannot la. pfft
jadi apa keje je exam ? exam bukan berfungsi for bagi result juga ?
yelah sapa tade inernet tue, bukan semua orang kaya dey. sigh
even if msu ada wifi pun, tak salah is budak nak check result kat situ kan ? itu fungsi nya.
haih, msu msu semua cantik management je tak. haih
memang suka bila kita suruh orang approve then tak dilayan. pfft
nasiblah aku tak pernah buat salah ngan kau. so lupakan je kau.
plus aku bengang sikit aje. okay. bye

nur alliena jusnieta


nilam, sorry akak tak dapat hantar kamu.
but ill be missing you adik : )
nanti suruh mama masukkan kamu msu je, okay ? hehe
kamu tue kuat nangis nanti time mama hantar jangan nangis
nanti cuti lama baliklah, kakak tahu kamu mesti kuat nangis esp malam first.
semua tade kan? kitorang ada je ngan kamu.
we are always in your heart sis : )
nilam take care, bila rindu mama. simpan dalam hati.
weekends kalau kakak dah cuti, akak ajak abang hakiim.
hope boy beli kereta cepat, hehe
nak naik persona tue go melaka.
adik bawak pic kitorang tau ? abg hakiim juga lah. hihi
nilam, kakak gonna be missing you : )

p/s : abg hakiim kata take care :) oh and yah nilam cari bf hensem ^^

Friday, May 13, 2011

result

okay msu memang menyakitkan hati, a pain in the ass bak kata orang puteh.
sumpah hari tue kau terbocorkan result then kau tutup balik while ada yang dah tahu pun.
semalam bagai nak kecoh bagi announcement result dah keluar, punya semangat aku nak tengok.
boom, sorry you have been blocked due to outstanding fees. F! gila.
aku dah bayar habis setahun siap ada baki doe, korang ini masalah la.
kalau aku sorang tape hamek semua budak bbm pun kena. kata kawan aku la sebab majoriti tak dapat bukak.
yang dapat tengok mula mula pun tak dapat tengok semalam.
bullshiiiiiiiit gila, tahu tak dah dua bulan aku tunggu ?
penat -___________________- ngeng.
jangan korang suka hati naik yuran lagi sudah.
te,bak sekor sekor. huh ! marah gila.

Tuesday, May 10, 2011

siapa rasa he or she  are my beloved friends, please give me your number : )
i change my number and for you information.
my fb cannot be used anymore. anything ask me here.
peace yaaw

Saturday, May 7, 2011

tv3 urgh

okay, today tv3 tayang cerita dilwale dulhania le jayenge.
my fav hindustan movie and ohh yeah i do love hindustans :) esp when srk and kajol are together.
but one thing only, one thing only that make me feel like cursing tv3.
stop cutting all the scenes, you guys are ruining the movie la idiots ! =="
do not show the movie if your intention is to cut all scenes it is making viewers like me kutuk-kutuk tv3
you guys are memalukan diri sendiri la, kata tv3 the best ! kan dah bahasa tanah melayu back .
dah tak kira lepas nie nak tayang pun tunjuk jelah full movie otherwise dont !
paham ?

p/s: dah tade mood nak tengok

Friday, May 6, 2011

my memories with them









first time masok matrix

old classmate time pdt

girl over boys





pink club-jgn terpedaya ngan scenery nie-

okay, these are the only pictures i can find :D
my two years, my bff. my roomates :D
my memories are with them :D

zaman matriks

hari ini upu keluar, haha
teringat zaman sekolah dulu, time tunggu matriks and ipta. gila sedih T_T
tak dapat memana pun, nak kata result teruk. hm,  taklah pun
then tup tup dapat form 6 pure science, dengan hati yang sangat berat i go for it.
but then, time pergi pasar malam. kawan baik sekolah saya siliyana tue bgtau i got matriks and i was shocked :)
plus how minah nie tau ? ceh dia tahu my ic, lawak aja HAAHA
then, stop stpm go for matriks, ingat lagi. time first-first kemas barang. i ikut apa yang dia kata.
black cover shoe, haha apentah lagi.
kira budak baru la kan kan ? dah lah lambat reg so saya tercampaklah di b3. b3.2.1
haha, satu bilik dengan cik taja. sape kenal ? mula-mula rasa *f gler baby kan dahlah jjauh, pdt lain kat a1 aku nak pergi orientasi pun tade kawan. haha
then, kelas start and saya masih lagi budak baik who follow the rules :)
well, pdt banyak good memories, sangat banyak. there where i met tasha, hanes and mirella.
tak dilupakan my classmates m1p4, black ketua praktikum penolong tak ingat. hehe
then si zulhusni aka gadget. paling penting btn dekat kuala kangsar. haha
then pdt habis. cuti kejap and reg for pst.
haha, sumpah waktu tue bye bye old me, senior ^ ^ bajet bagus la :P
haha, dapat blok b2.4. err, jap tak ingat. haha
satu bilik dengan izzah jamri and zulhijjah, hahaha izzah kan tadapat cadar so i gave mine :D baik ?
izzah budak baiklah, macam wahh. anak yang soleh ^^ zulhijjah nie opposite sikit lah. haha
my wingmates, awin, peng, piku, dayah juhari, masyitah, raihan, pika pdt, pisa pdt, si wey, ummu kecik, fazliana hot, kak huda :D sorry bilik depan faz tak ingat -____- dorang suka kunci bilik.
wing kami boleh dikatakan paling bising, sentiasa diziarahi oleh ketua blok :D hhaha
sape ingat ? kena baca al-mulk berdiri kat luar ? haha sape lah ketua tak ley harap itu T_T
lagi kitorang pernah buka sama gossip sama, tengok movie sama, menyanyi sama, buat bola jahit after exam sesama juga. haha
now, semua pun pergi u dah. rindu korang lah, bila nak jumpa lagi ? 

to all kmm students, from pdt to pst. to anyone who know me and esp my classmates m1p4, h7p1, pdt :) i miss the past ;D korang memang best habis.


right now terlalu malas nak update blog sebab busy cafeworld :D

Tuesday, May 3, 2011

thor

meh saya mau cerita sikit-mikit :)
okay cerita dia pasal ada banyak dunia nie.
ada 9 thor dari asgard dunia yang control all the other world.
ada satu dunia jottenheim amende tak ingat nama, sorry ye =="
so sipapa thor all father ada dua anak, thor and loki.
salah sorang dari dorang ini akan jadi pewaris takhta, tapi tak tahu sapa sampai dah besar thor nie macam lagi kuat lah kan siloki nie macam lembut sikit lah tapi dia comel.
so hari thor nak amek taktha ganti papa dia, orang jottenheim datang nak amek ada benda macam boleh icekan orang nie so tertunda lah hari takhta tue. orang jottenheim ini bukan orang tapi macam gergasi tinggi la and mata merah nak mati T_T
thor dengan loki and friend pergi dunia jottenheim wo permission ayah and menyebabkan perang untuk tercetus semula.
so, si ayah punya lah bengang halau anak kedunia bumi and dia punya hammer papa dia sumpah yang only orang yang layak je akan dapat hammer itu.

okay, sampai sini je lah. hehe pergilah tengok sebab thor kelakar jugak act :P
dah lah dia hot hot hot habis :)
tapi satu je tak best tak puas hati kenapa mesti addik dia jahat !! sebab adik dia baik act.
adik dia jahat ada sebab korang tengoklah nanti : 0
plus ada thor dua, bila cerita tue dah habis tunjuk nama-nama korang jangan pergi sebab ada sedutan akan datang :) sebab ramai blah terus tak tau ada lagi. HAHA

nie lah papa dia.

inilah thor hot ^^

ini semua pelakon dia :)

inilah hammer itu ^^

hehe

p/s :saya bagi 4 bintang ^^

Monday, May 2, 2011

thor on labor day

okay semalam bersamaan 1may2011 saya, encek hakiim dan adik tercomel, ain beruk telah pergi ke jusco.
masyaallah, ramai sungguh manusia sampai kereta parking diluar jusco itu. tak tau mau cakap apa =="
setibanya disana kami telah pergi melantak dulu kebulur T_T mama tak masak sebab malam tue dia pegi meronggeng dengan my abi, hehe
so setibanya di jusco ain beruk sibuk nak makan mcd saya yang sedang diet pun follow lah.
gila ahh, this week dah makan kfc, mcd dua kali how mau kurus kan ?
setiba di mcd saya amek ayam, hakiim quarter pounder and ain beruk mcchicken :P nyum
saya dapat shake :) baahagia gilaaa nak mati.

okay, lepas tue pergi jalan dekat wayang nak tengok cerita apa.
ain beruk sibuk nak tengok roomates, tapi er lewat sangat tak larat menunggu.
so, kami pilih thor ") wahhh. setelah tunggu punya lah tunggu.
BERBALOI :)

thor lelakii hot hensem bagai nak mati six packs ke berpacks yang sudah make me fall in love.
nah pic, oh oh nanti saya update my review on thor. peace yaw








p/s : balik tue kami terus baked cake